Q & A - Memento Tattoo

Go to content
Spørsmål og svar

Hvor mye koster en tatovering?
Prisen på en tatovering avhenger av størrelse og hvor mye detaljer det skal være. Ettersom vi er 5 tatovører som jobber i forskjellig tempo tar vi ikke timepris men beregner pris utifra størrelse og hvor mye detaljer det er. Vi har en minstepris på 1200 kr. Ta kontakt for et prisoverslag. Eventuell tegning er inkludert i prisen.  

Gjør det vondt?
Å få et motiv tegnet inn i huden med nål medbringer noe smerte. Nøyaktig hvor vondt det er, avhenger av plasseringen og ofte også dagsformen din. Reaksjonene er veldig forskjellige fra person til person, så det er vanskelig å forutse hvor vondt hver enkelt vil synes at det er. Den gode nyheten er at smerten er kortvarig!

Kan jeg ha med egen tegning?
Det kan du, men vær forberedt på at tatovøren kan komme til å foreslå noen endringer. Ikke alt som kan gjøres på papir er mulig å utføre på hud.

Kan dere hjelpe meg å tegne?
Vi hjelper deg gjerne med å tegne om du har en ide om hva du vil ha. Send gjerne mail med beskrivelse, ønske for plassering, eksempler på ting du liker - som kan gi oss et bilde av hva du ønsker. For at vi skal tegne til deg må du bestille time hos oss. Vi har dessverre ikke kapasitet til å tegne til alle de som ønsker en tatovering hvis de ikke skal tatovere seg hos oss.

Har dere drop-in?
Det hender vi har mulighet til å ta en drop-in, men for det meste har vi timebestilling og ventetid. Ring oss for å booke en time eller sjekke om vi har ledig tid samme dag.

Hvor lenge må jeg holde meg unna sola etter å ha tatovert meg?
Du skal holde deg unna solen i 14 dager. I tillegg er huden din tynn i 3 måneder fremover så det lønner seg å være forsiktig i sola.

Kan jeg få en konsultasjonstime?
Ja, en konsultasjonstime bestilles på samme måte som en tatoveringstime og koster deg ikke noe ekstra. Ved en konsultasjonstime hjelper vi deg med å legge en plan for tatoveringen din.

Kan jeg få en allergisk reaksjon?
Allergiske reaksjoner kan skje. Fargene i vårt studio følger Miljødirektoratets og Mattilsynets regelverk der de pigmenter som er kjent for å gi allergiske reaksjoner ikke blir benyttet, men allergier kan forekomme uansett, svart er den fargen som har hatt minst reaksjoner.

Du kan også få allergisk reaksjon på krem, teip, o.l. Om du er allergisk mot lateks kan det være greit å være obs på at mange tatovører benytter latekshansker når de tatoverer. Vi benyttes nitrilhansker for sikkerhets skyld.
Ta kontakt med oss om du mistenker at du har fått en allergisk reaksjon.

Er det mulig å fjerne en tatovering?
Man kan i de fleste tilfeller fjerne en tatovering med hell ved hjelp av laser. Men det er ingen garanti for å kunne fjerne en tatovering fullstendig - har tatovøren gått for dypt kan det være at laseren ikke når frem til blekket, eller du kan ha fått arrvev som igjen hindrer laseren i å fjerne alle spor. Resultat avhenger også av hva slags type tatoveringsfarge som er benyttet.  Dette er en lang og kostbar prosess, så om du vurderer å ta en tatovering er det veldig viktig å være sikker før du tar steget.

Hvor stor er smittefaren?
Hos oss har vi god kunnskap og gode rutiner rundt hygiene, og faren for smitte av blodbårne sykdommer er minimal. Alt utstyr som er i kontakt med tatoveringen (direkte og indirekte) er enten engangs eller sterilisert for hver gang det er i bruk. Vi har alle tatt hygienekurs hos Rikshospitalet, Norsk Tattoounion, Tattoo & Piercing Education Scandinavia og Health Educaters.

Kan man drikke alkohol når man blir tatovert?
Alkohol gjør blodet tynnere, så om du inntar alkohol før eller under tatoveringsprosessen kan det føre til at du blør mer enn normalt, noe som igjen kan påvirke resultatet. I tillegg blir dømmekraften mindre ved inntak av alkohol og valg av motiv kan være mindre gjennomtenkt.

Kan man ta smertestillende før man blir tatovert?
Så sant typen smertestillende ikke er merket med varseltrekant er ikke dette noe som vil ha en negativ effekt, men det har heller ingen virkning på smerten ved tatovering.

Kan jeg trene etter å ha blitt tatovert?
Du bør ikke trene på 48 timer etter å ha tatt en tatovering. Dette fordi du kan svette ut blekket før huden har fått muligheten til å innkapsle det. Når du har fått skorpe må du være forsiktig så du ikke strekker skorpen slik at den sprekker, det vil påvirke jevnheten i fargen.

Kan jeg få tatovering på innsiden av hendene?
Tatovering på innsiden av hendene er absolutt mulig å utføre, men det er ikke en plassering vi anbefaler fordi de falmer veldig raskt, og for å opprettholde en slik tatovering må du regne med å måtte fylle på flere ganger.

Hva skjer med tatoveringen hvis jeg går opp eller ned i vekt?
Noen få kilo opp eller ned vil ikke ha noe vesentlig å si for tatoveringen din. Noen områder er mer utsatt for å endre seg ved en eventuell vektøkning (mage/hofter/rumpe/lår), så risikoen for å få strekkmerker slik at tatoveringen blir strekt/sprukket er større der. Hvis du får strekkmerker ved graviditet så kan tatoveringen sprekke. Ved kraftig vektøkning/-redusering kan det hende at det blir strekkmerker og tatovering kan bli ødelagt. F.eks ved bruk av anabole steroider og fettsuging.  

Jeg er under 18 år men har fått tillatelse av foreldrene mine til å tatovere meg. Kan jeg tatovere meg hos dere da?
Vi har 18 års aldersgrense, med eller uten foreldres tillatelse. Det er du, ikke foreldrene dine, som skal ha tatoveringen på kroppen resten av livet, og vi opplever at de fleste som tar tatoveringer så tidlig angrer i ettertid. Hvis du mener at du er sikker på hva du vil ha skader det heller ikke å vente; Dette er en ting som varer livet ut!

Kan jeg tatovere meg når jeg er gravid?
Nei, dette frarådes - Kroppen kan i verste fall reagere på smerten ved å støte bort fosteret tidlig i graviditeten. Det er helt klart fordelaktig å ikke utsette kroppen for slikt stress i denne perioden. Hvis du skulle få en infeksjon kan du ikke ta antibiotika hvis du er gravid.

Kan jeg tatovere meg når jeg ammer?
Når du ammer vil adrenalinet du får ved å bli tatovert vil gå over i morsmelken, og hvis du får en infeksjon eller andre former for komplikasjoner som følge av tatoveringen vil dette også påvirke melken som igjen vil påvirke barnet. Så det anbefales at du venter med å tatovere deg til du er ferdig med å amme.

Kan jeg fortsatt få epidural hvis jeg tatoverer korsryggen?
I dag er dette sjeldent noe problem, sett at man ikke har hele området (hver centimeter) dekket av blekk. Tatoveringer i korsryggen er såpass vanlig i dag at det er finnes flere løsninger på hvordan dette gjøres på en trygg måte. Anestesilegen kan lage et lite snitt i huden for så å føre nålen inn her uten å ta med seg blekk videre. Tatoveringen kan ta skade av dette, men helsa går først.

Kan jeg bade etter å ha tatovert meg?
All form for bading skal unngås de to første ukene. Dette på grunn av bakteriene du utsetter såret ditt for. Du kan derimot dusje som vanlig.

Kan jeg få en hvit tatovering?
En helt hvit tatovering vil ikke forbli hvit, men få en gulaktig tone når huden gror og legger seg over, og oppfattes derfor ofte som et arr istedenfor en tatovering. Hvitt blekk egner seg bedre som en high-light i en større sammenheng enn som en ren flate.
RING FOR BESTILLING: +47 40484572
Back to content